top of page
  • Obrázek autoraRNV

Design recepce a jeho vliv na celkový dojem

Služby a prostředí pro jejich poskytování jdou ruku v ruce. Co je vám platná recepce z exkluzivních materiálů, když se tam na designové židli rozvaluje neurvalý pracovník ostrahy. Druhý extrém je, pokud noblesní profesionální recepční pořádně nevidíte přes kupu zásilek, protože nikdo nemyslel na odkládací prostory nebo zázemí recepce.

Design recepce není samonosný „obrázek“, je to vlastně vyjádření koncepčních hodnot firmy nebo značky ve 3D a v pohybu. Značkou nemyslíme obří svítící logo nad recepčním pultem, ale využití všech hodnot a myšlenek, které má projekt ve svém DNA. Cílem není ohromit, vyrazit dech nebo dát luxusními materiály okázale najevo neomezený budget. Je to spíš příležitost, jak chytře a s citem vytvořit prostředí, které bude příjemné nejen pro návštěvníky, ale také pro ty, kteří zde stráví celou pracovní dobu – váš recepční tým.






Čeho se určitě vyvarovat


  • Podlehnout pokušení „designovat“ sami nebo recepci „zařizovat“ z katalogu. Obraťte se na profesionály. Architekti a interiéroví designéři strávili studiem více než 5 let a mistrovství získávali další dekádu. Erudice a zkušenost jsou zásadní, zdraví svých blízkých také raději svěříte odborníkům.

  • Rezignovat na jasnou orientaci návštěvníků a přehled pro tým. Za bariérou vysokého pultu ukrytí pracovníci nevidí na příchozí a nemohou se jim adekvátně věnovat.

  • Zapomenout na ergonomii, tedy užitnost designu. Mohli byste se dočkat něčeho jako galerie nefunkčního designu, na pohled sice líbivé, ale pro každodenní provoz za trest. Recepce není statická, je nutno se zde plynuje pohybovat, každý prvek musí být funkční, pro každý typ činnosti k dispozici odpovídající vybavení či zázemí.

  • Tlaku na tvůrce za každou cenu využít co nejvíce vaší firemní barvy, případně všechny. Příslušnost ke značce lze vyjádřit i jinak, navíc některé barvy jsou ve větších plochách nebo v lesklém provedení vyloženě agresivní.

  • Podcenění osvětlení nebo snaze na něm ušetřit za každou cenu. Právě v tomto ohledu šetříte na nepravém místě, nedostatek světla vytváří dojem zanedbanosti, blikající nebo příliš ostrá světla mohou při dlouhodobém pobytu způsobit vážné zdravotní potíže.




Že máte design recepce, který nemá jedinou chybičku? Přihlaste ho do soutěže Recepce roku 2024 v kategorii DESIGN. Nebo tomu ještě něco chybí a potřebiujet poradit? Tádi vás propojíme s odborníky na profesionální recepční služby, se kterými můžete konzultovat parametry lepšího řešení.

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page